Головна » 2016 » Червень » 2 » ЗУСТРІЧ ІЗ ГЕРОЄМ УКРАЇНИ
08:45
ЗУСТРІЧ ІЗ ГЕРОЄМ УКРАЇНИ

ЗУСТРІЧ  ІЗ  ГЕРОЄМ  УКРАЇНИ

Які приємні враження залишилися в мене  після зустрічі 11 травня 2016 року на  Майдані Незалежності з людиною - легендою, Героєм України, визначним українським поетом, перекладачем і дипломатом, який у 90-х роках був Надзвичайним і Повноважним послом України в Словацькій Республіці та послом у Республіці Польща, першим головою товариства української мови ім. Т.Шевченка, депутатом Верховної Ради України трьох скликань – Дмитром Васильовичем Павличком.

Він з приємністю згадував Бережани, де бував неодноразово, розказував про те, як намагався сприяти, щоб наш земляк Мирослав Лабунька був повноважним послом України у Ватикані, як до сьогоднішнього дня захоплюється творчістю  колишнього випускника Бережанської гімназії, поетом, діячем ОУН-УПА, уродженцем  Бережанщини Мирославом Кушнірем  та геніальною особистістю  - Богданом Лепким.

А я, як член оргкомітету із підготовки та відзначення в районі у 2016 році 100 - річчя боїв легіону Українських січових стрільців з російськими військами на горі Лисоні, запросив його на урочисте святкування , адже воно відбуватиметься  на державному рівні, і його присутність надала би цьому святу більшої величності. Дмитро Васильович  пообіцяв, що, якщо дозволить йому стан здоровя, він обов’язково побуває на відзначенні.

А на память про зустріч ми зробили памятну світлину. Бич В.В., методист Районного методичного кабінету Бережанської районної ради, заслужений працівник освіти України.

Переглядів: 326 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar