Головна » 2019 » Березень » 27 » Життєвими і творчими шляхами Івана Франка
13:44
Життєвими і творчими шляхами Івана Франка

Життєвими і творчими шляхами Івана Франка

22 березня 2019 року відбувся районний семінар-практикум учителів української мови і літератури Бережанського району та Саранчуківської ОТГ на базі Курянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Педагоги мали можливість побувати на батьківщині Івана Франка у с. Нагуєвичі. Про багатогранність Франкової діяльності в українській культурі , його вплив на культурний і поетичний розвиток України і Тернопільщини розповіли вчителі Курянівської ЗОШ І-ІІІ ст. Оксана Видойник та Оксана Легета. Екскурсію « У літературно-меморіальному музеї І. Франка» та «На батьківській садибі І.Франка» провела Л. Хміль, старший науковий співробітник державного історико-культурного заповідника Нагуєвичі.

Цікавою та змістовною стала творча зустріч з громадським діячем, краєзнавцем, письменником, критиком, педагогом, Почесним громадянином Дрогобича, членом Національної спілки письменників України, шашкевичезнавцем, франкознавцем, кандидатом філологічних наук, професором кафедри української літератури Дрогобицького державного педуніверситету імені І. Франка Михайлом Шалатою.

Учасники семінару отримали незабутні враження і ще раз переконалися, що Іван Франко – це неймовірно талановита людина зі складною долею і сильним характером, яка залишила по собі не тільки численну літературну, а й педагогічну спадщину. Він є уособленням національної гордості українського народу.

Лідія Олійник, методист РМК

 

 

 

 

 

Переглядів: 389 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar