Головна » 2017 » Жовтень » 26 » Літературно-історичне краєзнавство на уроках словесності
14:58
Літературно-історичне краєзнавство на уроках словесності

   19 жовтня 2017 року проведено семінар -практикум учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури Бережанського району на базі Національного заповідника «Давній Галич» на тему «Літературно-історичне краєзнавство на уроках словесності». Ініціаторами заходу були Районний методичний кабінет Бережанської районної ради та Рогачинський НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. –ДНЗ».

      Про Опільське краєзнавство як джерело основ компаративізму на уроках словесності й історії у Рогачинському НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» розповів Пересада Микола Григорович, голова шкільного методоб’єднання учителів гуманітарного циклу Рогачинського НВК. Учитель української мови і літератури Рогачинського НВК Кузьмишин Людмила Анатоліївна презентувала збірку поезій Анатолія Івановича Мельника «Поведи мене, стежко» та її використання на уроках літератури рідного краю. Про використання краєзнавчого матеріалу на уроках української мови і літератури виступила Тригуб Ольга Миронівна, вчитель української мови і літератури , а заступник директора з навчально-виховної роботи Тернівська Галина Володимирівна презентувала навчальний заклад з питань літературно-історичного краєзнавства.асники семінару ознайомилися з традиційною народною архітектурою й побутом у Музеї народної архітектури й побуту Опілля, де екскурсію провела Бацвін Маріанна Ярополківна, старший науковий співробітник національного заповідника «Давній Галич», кандидат історичних наук. Про Давній Галич як українське місто княжої доби і його художнє відображення в літературі й мистецтві словесники ознайомилися під час екскурсії у с. Крилос Галицького району. Учителі району вшанували память уродженця Бережан, продовжувача поетичної традиції «Руської Трійці», першого галицького драматурга нового часу отця Рудольфа Моха, поклали квіти на його могилу у с. Курипів Галицького району.

        За сприяння у роботі семінару- практикуму учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури Бережанського району генеральному директору Національного заповідника «Давній Галич» Костишину Володимиру Івановичу, завідувачу заповідника Поташнику Ярославу Миколайовичу та старшому науковому співробітнику Бацвін Маріанні Ярополківні від імені відділу освіти та районного методичного кабінету подяки вручив Бич Василь Володимирович, методист РМК, заслужений працівник освіти України.

Переглядів: 390 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar