Головна » 2017 » Лютий » 19 » Знамениті земляки Бережанщини
19:53
Знамениті земляки Бережанщини

"Знамениті земляки є нашими духовними орієнтирами,

учителями, нашою духовною опорою і гордістю перед усім світом"
Григорій Сковорода

17 лютого 2017 року відбувся круглий стіл за участю вчителів математики району з нагоди вшанування 130-ї річниці від дня народження професора Миколи Андрійовича Чайковського. На обговорення було винесено питання, що пов’язані з життєвим шляхом М.Чайковського, його громадянською позицією, науковою і термінологічною роботою. Своїми дослідженнями життя, наукових досягнень і педагогічних надбань нашого видатного земляка поділилися  вчителі математики Петровський А.В., Семенець Л.Р. та інші учасники круглого столу.

Вагоме місце у виступі методиста РМК Рутковської Г.Г. було відведено питанню впливу визначних діячів науки, літератури, музики, театру, що перебували на той час на Бережанщині на формування уподобань, громадянської позиції Миколи Чайковського.

Велике зацікавлення у присутніх викликала розповідь директора Жуківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Волощук М.В. про перебування в Бережанах на запрошення Андрія Чайковського Івана Франка, а також його зустріч з Сильвестром Лепким (Марком Муравою) і Богданом Лепким, про що залишились свідчення як в споминах Миколи Чайковського, так і в споминах Б.Лепкого.

Учасники круглого столу мали можливість побачити окремі книги, де прослідковуються моменти становлення 

О.М. Жеребецька – завідувач Районного методичного кабінету

Переглядів: 258 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar