Головна » 2016 » Липень » 18 » УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ОСВІТНЬОМУ ТРЕНІНГУ
16:28
УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ОСВІТНЬОМУ ТРЕНІНГУ

Тренінг-сватка відбувся з 27 по 30 червня 2016року у Варшаві. Організатори сватки: фонд Освіта для Демократії (Варшава, Польща) та Лабораторія Громадянської Освіти «Пошук» Товариства Лева (Львів, Україна). Були присутні вчителі середніх шкіл та гімназій (які працюють з учнями віком 11-16 років). Завдяки такій зустрічі освітян із Польщі та України налагоджено зв’язки між школами для обміну молоддю. Для налагодження співпраці були запрошені школи Західної та Центральної України. Завдяки «сватці» школи знайшли партнерів у Польщі, спільно з якими зможуть організовувати обмін молоддю. Учителі, що брали участь у зустрічі, вдосконалили свої навики у написанні освітніх проектів.

Під час тренінгу була можливість презентувати свою школу, свій район. Учитель Божиківського НВК «ЗНЗ І-ІІ ст. – ДНЗ» Вовк Олексій брав участь у цьому проекті та знайшов партнерську школу для спільної реалізації проекту. Цце гімназія ім. Владислава Коваля у Влодовіцах, директор Анджей Юречко. Спільно з польським партнером написали проект співпраці шкіл та обмін молоддю.

Для поїздки на тренінг учасники самостійно залагоджували візові питання та самостійно добирались до місця проведення тренінгу. Ще одним дуже приємним сюрпризом для українських вчителів стала зустріч з пані президентовою (дружиною президента Польщі) Аґатою Корнгаузер-Дудою. Для зміцнення зв’язків усі разом виконали «Многая літа» українською та польською мовами. Після завершення тренінгу усі учасники отримали сертифікати про участь, які засвідчують те, що вікно у європейську освітню столицю Варшаву та цілу Польщу для школярів Бережанського району відкрито.

  Цікавою також була екскурсія по старій частині Варшави, відвідування ресторану з польською національною кухнею та фотографування на згадку про мандрівку.

При найсприятливіших умовах і ситуації наші учні матимуть змогу відвідати місто Катовіце вже з 24 жовтня 2016 року (на 7 днів). А школярі з Польщі до нас зможуть приїхати 26 вересня 2016 року, теж на 7 днів. Вартість виготовлення віз буде компенсована організаторами, також проїзд учнів, проживання і трьохразове харчування за рахунок приймаючої сторони.

 

  

 

Переглядів: 359 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar