Головна » 2017 » Березень » 24 » Семінар-практикум завідувачів шкіл І ступеня
16:25
Семінар-практикум завідувачів шкіл І ступеня

21 березня 2017 р. відбувся районний cемінар-практикум завідувачів шкіл І ступеня "Форми і методи роботи з батьками, спрямовані на зміцнення взаємодії школи та родини ". Даний захід мав на меті акцентувати увагу педагогів на можливостях інтегрувати виховні впливи освітнього середовища та батьківської громади на розвиток та виховання особистості молодшого школяра. Завданням даного заходу було підвищити рівень обізнаності педагогів щодо використання різноманітних форм, методів і прийомів роботи з даної теми.

Семінар відкрила методист РМК Фанига Л.Я., яка привітала учасників та ознайомила з планом роботи семінару. Жеребецька О.М., завідувач районного методичного кабінету, обґрунтувала тему проведення семінару в даний час.

У ході практичної частини семінару педагоги ознайомились з презентацією досвіду роботи Комарівської ЗОШ Іст. (завідувач Н.І.Солярчик ) та Рибнівської ЗОШ І ст. (завідувач Слабодух О.О.) з теми «Форми і методи роботи з батьками, спрямовані на зміцнення взаємодії школи та родини».

Усі взяли активну участь в інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?». Усні та відеозапитання підготувала завідувач Комарівської ЗОШ І ст. Під час музичної паузи звучала пісня «Про родину» у виконанні вихованки студії «Крок» Марії Солярчик.

Присутні мали змогу оцінити ефективність взаємодії навчального закладу та батьків під час інсценізації п’єси-казки «Червона Шапочка по-українськи» (авт. Н.Солярчик). Був відмічений артистизм учасників, їх свідоме ставлення до участі в постановках, високий емоційний зміст підготованого матеріалу.

Під час обговорення колеги неодноразово відмічали, що набули багато цікавих ідей для своєї подальшої роботи.

Підводячи підсумок районного семінару-практикуму, завідувач РМК Жеребецька О.М. і методист РМК Фанига Л.Я. зазначили, що головним завданням школи є прагнення надати спільній діяльності школи і сімї характеру обґрунтованої системи. Особливо це актуально в сільській школі, адже тут школа і родина – основні осередки соціалізації дитини.

Семінар пройшов у творчій атмосфері, присутні відмітили належну підготовку та ефективність проведених заходів. Подякували за корисну інформацію, яку вони планують використовувати у своїй педагогічній діяльності.

На завершення семінару усі виконали пісню «Моліться люди всі до Бога».

Фанига Л,Я., методист РМK

Переглядів: 310 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar