Головна » 2019 » Квітень » 1 » Семінар-практикум вихователів дитячих садків, дошкільних підрозділів НВК
08:52
Семінар-практикум вихователів дитячих садків, дошкільних підрозділів НВК

21березня 2019 року на базі Вербівського НВК «ЗНЗ І-ІІ ст.- ДНЗ» відбувся районний семінар-практикум вихователів дитячих садків, дошкільних підрозділів НВК та вчителів 1класу Бережанського району «Наступність між дошкільною та початковою ланками освіти в рамках впровадження та реалізації Концепції «Нова українська школа».

Однією з актуальних проблем розвитку українського суспільства є побудова системи безперервної освіти. Вона зумовлена необхідністю створення умов для переходу дитини з дитячого садка в школу, який є важливим етапом її життя та пов'язаний не лише зі зміною середовища розвитку, а й із відповідними процесами самоусвідомлення, із зіткненням із новими проблемами, відкриттям у собі нових можливостей тощо. Усе це можливе за дотримання принципу наступності дошкільної та початкової освіти.

Учасники семінару вшанували пам’ять героя АТО Володимира Дідуха.

Гостей привітали учні початкової школи та дошкільного підрозділу і оркестр народних інструментів під керівництвом Т.В. Петріва.

Директор навчального закладу Чернецька О.Ф. провела оглядову екскурсію по школі та розповіла про роль керівника закладу із створення нового освітнього простору в дошкільному підрозділі та в класних кімнатах.

Заступник з навчально-виховної роботи Петрів К.Д. презентувала досвід роботи над темою «Партнерська взаємодія в рамках наступності дошкільної та початкової ланок освіти».

Інтегроване заняття з використанням інноваційних технологій провела Судомир Ж.М., вихователь Вербівського НВК.

Майстер-клас з вироблення здоби для пташок продемонструвала Іващук М.В., вихователь закладу.

Спільно з учнями 1 класу та дошкільнятами вчитель Огородник З.З., цікаво, змістовно і емоційно провела інтелектуально-пізнавальне «Ерудит шоу» з використанням ключових компетентностей для формування усебічно розвиненої особистості.

На завершення заходу, за круглим столом відбулось обговорення основних складових у побудові партнерських взаємин між дитсадком і школою, а методист РМК Фанига Л.Я. наголосила, що реалізація принципу наступності у формуванні компетенцій має починатися із забезпечення наступності між першими її сходинками – дошкільною і початковою ланками. Головною умовою забезпечення наступності у вихованні і навчанні – є спрямованість педагогічного процесу на всебічний розвиток особистості дитини. З огляду на це, необхідний звязок програм, методів і форм навчання в закладі дошкільної освіти та початковій школі.

Всі учасники семінару-практикуму відзначили високий рівень науково-теоретичної, практичної фахової підготовки вихователів та вчителя 1 класу НУШ.

Заслухавши пропозиції учасників семінару були прийняті відповідні методичні рекомендації.

Любов Фанига, методист РМК

 

 

Переглядів: 439 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar