Головна » 2016 » Лютий » 24 » Підсумок районного етапу Всеукраїнських конкурсів педагогічної майстерності «УЧИТЕЛЬ РОКУ», «КЛАСНИЙ КЕРІВНИК РОКУ», «ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ»
14:34
Підсумок районного етапу Всеукраїнських конкурсів педагогічної майстерності «УЧИТЕЛЬ РОКУ», «КЛАСНИЙ КЕРІВНИК РОКУ», «ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ»

Учительська доля – вузенька стежина,

Що в’ється крізь вирій життєвих доріг.

Учительське щастя – це кожна дитина

Із вогником чистим в сердечках малих.

Учительська праця – це зліт і падіння,

Це будні і свято, це сміх і сльоза.

Учительське серце – це вічне горіння:

Надії і віри вогонь не згаса!

Протягом жовтня-грудня 2015 року у Бережанському районі відбулися районні етапи Всеукраїнських конкурсів педагогічної майстерності «Учитель року», «Класний керівник року», «Джерело творчості». За підсумками І етапу в обласному турі взяли участь 10 педагогів з різних шкіл району. 

З метою популяризація даних конкурсів, відзначення педагогів, що стали переможцями районного етапу, поширення передового педагогічного досвіду 18 лютого 2016 року в актовому залі Бережанської школи-інтернату відбулися урочистості з нагородження педагогів-учасників вище названих конкурсів, на які, окрім самих конкурсантів, були запрошені заступники директорів з навчально-виховної роботи шкіл міста і район.

Ініціатором проведення вже 8-ий рік поспіль виступила Бережанська районна організація профспілки працівників освіти і науки (голова Джуман Б.М.). Організацію та проведення заходу забезпечили відділ освіти Бережанської районної державної адміністрації (начальник Бабій Н.М.), відділ освіти, молоді та спорту Бережанської міської ради (начальник Михальчук Г.В., завідувач методкабінету Ткачик Г.Л) та Бережанський районний методичний кабінет (завідувач Жеребецька О.М.). 

З привітанням та словами подяки за високий професіоналізм та поширення передового педагогічного досвіду вступили голова міста Бережани Володимир Ярославович Музичка та начальник відділу з гуманітарних питань виконавчого апарату Бережанської районної ради Іван Васильович Головацький, які вручили подяки переможцям конкурсів. Ведучі заходу (гуртківці-старшокласники Бережанського будинку творчості школярів) розповіли про кожного переможця, коротко окреслили досягнення та напрацювання педагогів. 

Всеукраїнський конкурс «Учитель року - 2016» проходив у номінаціях «Історія», «Математика», «Англійська мова», «Захист Вітчизни». Серед учасників районного етапу не було людей випадкових. Для них школа  - це життя, а вчительський талант – це, насамперед,  покликання і невтомна праця над саморозвитком. Для всіх учасників цей конкурс став нагодою ще раз підтвердити свій професіоналізм, поділитись досвідом роботи, власними напрацюваннями. Переможцями у номінація стали:

  • БОЛЮХ Світлана Григорівна – учитель історії Рогачинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
  • ГРЕНЧИШИН Світлана Іллівна – учитель математики Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3;
  • КУЦИЙ Ігор Миколайович – учитель захисту Вітчизни Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3;
  • СЕМЕНЕЦЬ Леся Романівна – учитель математики Мечищівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
  • ХІМ’ЯК Ірина Миколаївна – учитель англійської мови Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3.

З метою сприяння зростанню престижності звання класного керівника, його ролі і статусу як компетентного педагога  ХХІ століття, виявлення та популяризації досвіду кращих вчителів, використання різноманітних форм і методів виховної роботи з жовтня 2015 року у Бережанському районі розпочався Всеукраїнський конкурс «Класний керівник року». Участь у ньому взяли   8 класних керівників 5-11–х  класів загальноосвітніх  навчальних закладів району. Переможцями у номінаціях стали:

  • БРИДУН Оксана Григорівна – класний керівник 7 класу Бережанської гімназії ім. Богдана Лепкого;
  • ПУТЕРА Любов Євгенівна – класний керівник 9-А класу Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1;
  • ПУЧКО Оксана Ярославівна – класний керівник 7-А класу Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1;
  • ЯКИМЕЦЬ Оксана Ігорівна – класний керівник 10 класу Бережанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2

Завершила парад переможців Димашевська Христина Богданівна, керівник гуртків  Бережанського Центру  еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді,  у номінації «Керівник гуртка -2016 року» за  еколого-натуралістичним напрямом у номінації «Керівник екологічного гуртка».

Усім педагогами було вручено пам’ятні подарунки та грошову винагороду від Бережанської районної організації профспілки працівників освіти і науки. Святковий настрій заходу створили гуртківці драм студії «Натхнення» (керівник Васютенко Л.Г.) та зразкової вокальної студії «Крок» (керівник Видиш Р.М.) Бережанського будинку творчості школярів. 

На завершення з підсумковим словом виступили начальник відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради Михальчук Галина Василівна та головний спеціаліст, інспектор шкіл відділу освіти Бережанської районної державної адміністрації Даньків Світлана Михайлівна. 

Переглядів: 502 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar