Головна » 2016 » Травень » 11 » Нема цвіту краще від маківочки
14:42
Нема цвіту краще від маківочки

“Нема цвіту краще від маківочки, немає роду милішого від матіночки”

-під таким заголовком  пройшло свято на пошану матері в селі Нараєві традиційно в другу неділю травня. З хвилюючими словами звернулася до присутніх директор школи Сімора Ольга Михайлівна. Вона підібрала найніжніші, найщиріші епітети для матерів.А дитячий ансамбль виконав пісню “Через поле України ішла Божа Мати”. І Мати Божа, мати нашого народу і свята наша покровителька,  була незримо присутня на святі, об’єднала село, привітала з Днем Матері і Христовим Воскресінням.

Мама- це щастя, це життя, наш найдорожчий скарб – переконували нас ведучі Зоряна Пищ і Тарас Більський. Їх милозвучні голоси органічно вплітали в канву концерту все нові й нові номери. До виступів приєдналися і церковний хор села, і працівники школи, і вихованці дитячого садочка, і молодь села. Звучали духовні пісні про Ісуса Христа і Матір Божу, пісні , присвячені матері-Україні, матері-неньці. Танці, поезії, гуморески і драматичні сценки настільки захопили глядачів, що дві з половиною години промайнули, як один подих.

Особливо хвилюючими були моменти, коли вшановували матерів, сини яких загинули на полях воєн, коли віддівали честь полеглим. Сльози на очах у глядачів стояли і тоді, коли Віка Борщ заспівала “Пісеньку про матусю”.А материнські почуття піснею “Сину, сину, ангел мій…” вдало передала Христина Сташків.

На завершення Дня Матері організаторам свята і  авторам концерту- Марії Ярославівні Проскуренко та Олегу Володимировичу Пашулі – сердечно подякували сільський голова Євген Григорович Здебський та мати Світлана Михайлівна Сновида.

Зал  народного дому був заповнений вщерть. Було людно, мов у церкві на Великдень. І коже поніс у серці думку, що мати – це найдорожчий скарб людини, дарований самим небом, і берегти його потрібно, поки є сили.

 М.Проскуренко

  

 

  

 

 

Переглядів: 338 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar