Головна » 2016 » Квітень » 4 » ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНИХ ЯКОСТЕЙ МАЙБУТНЬОГО ЗАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ
14:33
ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНИХ ЯКОСТЕЙ МАЙБУТНЬОГО ЗАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ

ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНИХ ЯКОСТЕЙ МАЙБУТНЬОГО ЗАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ

Сучасні підходи до організації патріотичного спрямування навчально-виховного процесу з предмета «Захист Вітчизни» в умовах загальноосвітнього навчального закладу розглядали методисти районних та міських методичних кабінетів області на обласному семінарі-практикумі, який відбувся 1 квітня 2016 року у Бережанському районі.

Основною метою, яку ставили перед собою організатори семінару, було розповісти про виховання учнів на військово-патріотичних традиціях Бережанського району. Тому основний акцент було зроблено на місцевому краєзнавчому матеріалі, який пройшов червоною ниткою через увесь семінар. Розпочали роботу учасники семінару у Бережанському краєзнавчому музеї, оглянувши експозиційні зали, присвячені січовим стрільцям, бою на горі Лисоня, Українській повстанській армії та подіям Революції гідності і АТО. Цікаву та пізнавальну екскурсію провів ПРОЦІВ МИКОЛА ПАВЛОВИЧ, заступник директора музею з наукової роботи, наголосивши на тому, що у 2016 році на державному рівні відзначатиметься 100-річчя бою на Лисоні, а в 2015 році широко відзначалося 55-та річниця останнього бою УПА біля хутора Лози на Бережанщині. Для учасників семінару показали відеоматеріал з реконструкцією бою на Лозах, яку у травні 2015 року відтворили студенти Бережанського агротехнічного коледжу.

Наступний етап семінару був проведений на горі Лисоня, місці, яке скроплене кров’ю захисників України. Методист Районного методичного кабінету Бережанської районної ради БИЧ ВАСИЛЬ ВОЛОДИМИРОВИЧ розповів про події, які мали місце тут у серпні-вересні 2016 року, а ХІЛЬКОВЕЦЬ СЕРГІЙ МИКОЛАЙОВИЧ відзначив про особливості організації навчально-польових зборів на базі оборонного оздоровчого табору «Лисоня» у Бережанського району, наголосивши на зручності місця проведення (наявність води, місця для розбивки табору, стрільбища тощо) і його патріотичному спрямуванні.

Заключний етап семінару відбувся у с. Саранчуки Бережанського району. Надзвичайно приємно відзначити, що проблемі військово-патріотичного та національно-патріотичного виховання приділяється увага в районі на найвищому рівні. У роботі семінару взяв участь голова Бережанської районної державної адміністрації ПЕТРОВСЬКИЙ ВОЛОДИМИР МИХАЙЛОВИЧ, який звернувся до методистів РМК у символічному для Бережанщини місці – біля пам’ятного знака Іванові Гавдиді, українському націоналістові, виховникові молоді, засновнику вишкільного табору "Лисоня, вихідцеві з Саранчук. Учасники семінару поклали квіти та запалили пам’ятну лампадку біля підніжжя меморіального знаку, а також сфотографувалися з очільником району та батьком Івана Гавдиди – паном Михайлом.

Формування національно-патріотичних якостей майбутніх захисників Вітчизни у процесі позакласної роботи учителя предмета «Захист Вітчизни» показав ЧІХ С.А, учитель «Захисту Вітчизни», та СМАЛЬ О.І., педагог-організатор Саранчуківської ЗОШ І-ІІІ ст. Виховний захід, у якому військово-патріотичне виховання було показано від козацьких часів до сьогодення, не залишив нікого байдужим. У підсумковому слові методист ТОКІППО, завідувач лабораторії розвивальних дисциплін ФУКА МИКОЛА МИХАЙЛОВИЧ відзначив, що Бережанщина має багаті традиції, трагічні та героїчні сторінки, які служать прикладом для молоді і виховують учнів небайдужими патріотами, здатними захистити Вітчизну.

Жеребецька О.М., завідувач районного методичного кабінету Бережанської районної ради

    

  

 

  

 

Переглядів: 335 | Додав: Dovbenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar